Nina Mouton & Tine Embrechts

Parentia podcast: Tussen was en plas.

Een podcast over ouderschap? Daar heb je als mama of papa toch helemaal geen tijd voor? Wel als het van Parentia afhangt! Tussen was en plas bestaat namelijk uit vijf korte afleveringen, die je afzonderlijk kunt beluisteren. Elke podcast gaat over een herkenbaar en druk besproken thema, gelinkt aan ouderschap. Kies er eentje uit en volg de gesprekken tussen twee mama’s - actrice Tine Embrechts en gezinspsychologe Nina Mouton - terwijl jij strijkt, kookt of afwast … Tussen was en plas, dus! 

  • Een podcast met ouders, voor ouders 

  • Herkenbare thema’s 

Benieuwd hoe anderen het ouderschap ervaren? Beluister de Parentia-podcast via een van onderstaande kanalen en abonneer je, zodat je geen enkele aflevering hoeft te missen.   

Tussen was en plas #5

"Niemand gaat voor zijn plezier uit elkaar.” 

In de voorlopig laatste aflevering van Tussen was en plas hebben Nina Mouton en Tine Embrechts het over co-ouderschap en plusouderschap. Wat moet je doen wanneer je als plusouder niet goed met één van de kinderen klikt? En hoe went je kroost aan die vreemde man bij mama in bed? Je hoort het in deze podcast! 

Tussen was en plas #4

“Laat mij efkes gerust!” - over me-time

“Als ik ooit vermist ben, vraag dan aan mijn kinderen waar ik ben – want die weten mij altijd te vinden!” Nina Mouton en Tine Embrechts praten in dit vierde deel van Tussen was en plas over me-time en zelfzorg - twee dingen die er maar al te vaak aan inschieten bij (jonge) ouders. Las dus toch maar wat tijd voor jezelf in … en luister naar onze nieuwe aflevering!

Tussen was en plas #3

Praten over school

In de derde aflevering van Tussen was en plas, de podcast over ouderschap, doen Nina Mouton en Tine Embrechts uit de doeken hoe het schooljaar bij hen verliep tijdens de lockdown. Maar het nieuwe schooljaar brengt ook uitdagingen met zich mee. Hoe zij die tackelen? Dat hoor je in deze nieuwe episode!

Tussen was en plas #2

Het matraske naast Nina’s bed

In de tweede aflevering van Tussen was en plas praten Nina en Tine over slapen. Over rust durven nemen, over een klein ventje dat het serieus uithangt en de soundtrack waarop Tine steevast thuiskomt na een avondje uit. En hoe zit het met dat matraske van Nina? Je ontdekt het in deze aflevering!

Tussen was en plas #1

Ervaring in klungelen

Nina Mouton en Tine Embrechts hebben het over de emoties die bij ouderschap komen kijken – bij zowel kind als ouder. Ontdek waarom Tine soms zingend in de supermarkt staat, hoe ook Nina haar geduld wel eens verliest en wanneer Tine zich tot een heuse leeuwin ontpopt.

Tussen was en plas #0

Meet de mama’s!

In Tussen was en plas praten mama’s Tine Embrechts en Nina Mouton over het ouderschap. Tine is mama van vier kinderen: Emilio (16), Oscar (13), Gaston (5) en Maurice (2,5). Nina’s dochtertje Loa is 6 en haar zoontje Miro is 9. Host Björn Crul stelt de mama’s voor.